COVID-19


COVID-19 heeft een groot effect op onze klanten, onze mensen en de economie als geheel. Welke gevolgen de crisis precies heeft, kan op dit moment nog niemand overzien. De huidige situatie brengt onzekerheid met zich mee; op dit moment zijn de aangescherpte maatregelen nog beperkt, maar heeft u een scenario uitgewerkt voor het geval er toch een tweede golf uitbreekt?

De strikte voorwaarden om de verspreiding van het coronavirus te verminderen, maken het lastig om uw bedrijf draaiende te houden, terwijl u ondertussen ook uw medewerkers, partners en leveranciers wilt begeleiden en ondersteunen. Eén ding is duidelijk: deze tijd vraagt om het vergroten van uw veerkracht om zo goed mogelijk te kunnen herstellen.

We spreken regels met elkaar af om COVID-19 zo snel mogelijk de kop in te drukken. Die regels leveren voor iedereen belemmeringen op, ook voor ondernemers. Maar ondernemers heten niet voor niets zo. Om nog iets van hun omzet te behouden, komen zij met soms lumineuze ideeën. Soms alleen handig voor dat ene bedrijf, soms handig voor een hele branche. Wij helpen graag bij het omdenken en verkennen van nieuwe mogelijkheden.

De corona crisis deelt een gigantische dreun uit aan zowel de retail als veel producenten. Plotseling staat alles onder druk en zelfs de afgesloten contracten zijn niet meer zeker. Het is griezelig om te ervaren hoe sommige bedrijven weinig op hebben met de sociale en ethische normen. Natuurlijk, nood breekt wet, maar de vraag is of dat hoe dan ook ten koste van anderen moet gaan. Het is heftig om te zien dat bedrijven plotseling afwijken van betalingstermijnen, nadat ze overigens wel de maanden hiervoor gigantische dividenden en bonussen hebben uitgekeerd. Gelukkig blijkt verontwaardiging vanuit de samenleving te helpen om sommige van deze beslissingen terug te draaien.

Maar samen slaan we ons er doorheen!

salesafspraken mensen target


Iedereen is bezig om de nadelige gevolgen van deze crisis te minimaliseren. We moeten bedenken dat we nog maar aan het begin van de eigenlijke Corona-crisis staan. In eerste instantie werd nog aan een beperkte krimp gedacht, maar inmiddels wordt wel duidelijk dat de economische krimp meer dan 10 % zou kunnen bedragen. Dit hebben wij nog niet eerder meegemaakt. Veel bedrijven die weinig vet op de botten hebben zullen het niet gaan overleven. Wij verwachten dat de klappen gaan vooral gaan vallen in de dienstensector, horeca en de non food retail. Daarnaast zullen ook verschillende productiebedrijven de vraaguitval financieel niet meer kunnen bolwerken. Banken hebben de mond vol van de steun die ze zullen verlenen, maar we laten we realistisch blijven. Banken zitten zeker niet te wachten op extra risico. Het is dus echt belangrijk een bedrijfsmodel te hebben dat sterk genoeg is om de komende tijd te overleven.

Ondanks dat veel ondernemers het  momenteel erg moeilijk hebben, ontstaan er toch mooie initiatieven. Waarbij bedrijven bijvoorbeeld niet alleen de zorg steunen, maar ook elkaar helpen. Bijvoorbeeld door te helpen met het ontplooien van nieuwe initiatieven, maar ook door op tijd te betalen van facturen en waar mogelijk of noodzakelijk  schulden kwijt te schelden. Zorg juist in deze moeilijke tijden voor elkaar, is onze boodschap. En zoek waar nodig naar concrete oplossingen.

Wij bieden mogelijk een oplossing voor uw sales apparaat: Sales as a Service! In deze onzekere tijden kunt u diverse facetten van uw sales uitbesteden op no cure no pay basis. Dat scheelt vaste kosten en biedt schaalbare, flexibele oplossingen waar nodig. Neem eens vrijblijvend contact op, dan leggen we de verschillende mogelijkheden aan u voor.