Offertes Nabellen


Offertes nabellen behoeft een compleet andere strategie dan van het koud benaderen van een prospect. Vaak verwacht de potentiële klant dat men een ware expert van het desbetreffende product of de diens taan de telefoon-lijn krijgt waarbij er vaak met de intentie wordt gebeld om vragen te beantwoorden alsook om de prospect van wat extra informatie te voorzien.

De informatie dient, ongeacht het product of de dienst, toegesneden en aangepast te worden op het type klant die op dat moment aan de lijn is. “Het kameleon effect”. Alleen op deze manier is de kans dat de klant volmondig ja zal zeggen op het voorstel het aller grootste.

Soms kan het zelfs goed zijn om niet al te veel van een product of dienst af te weten.

salesafspraken verkoper callcenter telemarketing


Eveneens is de kunst bij het offertes nabellen om ook weer niet te veel informatie prijs te geven. Wanneer de prospect teveel aan informatie ontvangt zal deze het niet meer volledig kunnen volgen en hierdoor gaan twijfelen. Daarom is het van uiterst belang om hier een perfecte balans in te vinden waarbij er niet onnodig veel met vakthermen wordt gesmeten, maar juist precies voldoende informatie wordt gegeven, zodat de prospect ons kundig vindt, maar ook nog precies kan volgen waar het over gaat.


Veel bedrijven investeren een flink kapitaal in het optimaliseren van hun website via complexe Google marketing theorieën om er vervolgens voor te zorgen dat er zo veel mogelijk hoogwaardige offerteaanvragen binnen komen. Hierdoor is iedere offerte aanvraag van grote waarde en moet deze natuurlijk op exact het juiste moment worden benaderd. We zien maar al te vaak dat men een verkeerd moment kiest of de klant te benaderen. Ofwel te vroeg ofwel te laat. Door ervaring weten wij exact wanneer het juiste moment daar is om aktie te ondernemen en mocht de klant er dan toevallig zelf nog niet niet klaar voor zijn? Dan maken we gewoon een terugbelafspraak. In sommige gevallen probeert de prospect de verkoper af te wimpelen met opmerkingen als; Ik bel u zelf wel terug als het mij schikt of Ik laat het u wel weten als ik interesse heb.

salesafspraken offertes nabellen


Het is onze geoefendheid die er voor zal zorgen dat we op zo,n moment scherp reageren door de interesse van de klant alsnog te wekken en tegelijkertijd vaak zelfs het verzoek krijgen om nog eens terug te bellen. Dit alles zonder enig aandringen of andere opdringerige technieken. Het heeft zich bewezen dat deze werkwijze enkel op de korte termijn een piek in de cijfers laat zien. Wij kijken liever naar de lange termijn. Dat is ten slotte ook de periode die we met U aan willen gaan!

Salesafspraken is inmiddels al vele jaren succesvol in het nabellen van offertes voor verschillende branches o.a. Automotive, Chiptuning, advocatuur en accountancy etc.

Door onze ervaringen kunnen wij u ervan overtuigen om met een gerust hart uw offertes en zelfs uw inkomende telefoongesprekken aan ons toe te vertrouwen.